Како обезбедити квалитетан, садржајан и увек доступан оброк?

Наизглед једноставно, али прилично комплексно питање. Темпо живота нас свакодневно меље, постављајући нам свакакве препреке, па често оно поменуто питање ставимо у други план, али нас стомак увек непријатно подсети када поједемо нешто неквалитетно или калоријски несадржајно, па се крај радног времена приближи вечности.

Пекаре су и одраније биле институције хране, а гашењем великих производних система, друштвених стандарда и фабричких ресторана, још више добиле на значају у свакодневном животу. Могу рећи да сам испробао пекарске производе у скоро свакој пекари свога града, али нешто што стварно одудара од остале понуде, открио сам са појавом „Јевтић“ пекара. Наиме, открио сам да је оно што тамо купим, најприближније ономе што очекујем од таквог производа: осећају домаће кухиње. Али не само ја, послужени тим производима у нашој кући, ни гости нису могли да верују да су производи „куповни“, толико је њихов изглед и укус био једнак домаћој храни. Да ли због шумадијског рецепта, домаћих сировина и начина припреме или нечег другог, не знам,  али је  једноставно, то оно право.

Дакле, када смо решили питање избора омиљеног пекара, остало је определити се где куповати. Игром случаја, већи број „Јевтић“ пекара ми је у окружењу, али сам се определио за продавницу у улици Карађорђевој  број 42. Мада ту није ништа мања гужва него у осталим продавницама, а и није ми баш на директном путу према послу, уз љубазност и предусретљивост свих запослених, све иде брзо и без икаквих проблема, тако да се не осети никаква нервоза или нестрпљивост купаца, поготово у јутарњим часовима, кад сви журе на посао или у школу и време полако цури. Вероватно је то заслуга пословође Гордане Сенић, која је заиста права домаћица овог објекта и од које све полази.  Она заиста поседује све квалитете које један трговац треба да поседује, да би му купци безрезервно веровали: љубазност, смиреност, стрпљење да се купац саслуша и да му се препоручи адекватан производ, ако већ не може сам да изабере, употпуњено пријатим осмехом, погледом, појавом. Зато бих њу овде посебно издвојио.

Почетак радног дана, са свим проблемима и трзавицама које нас на послу чекају, не може почети лепше него уз пријатан поглед, реч и осмех. Често такав пријатан доживљај усмери дан у сасвим другом правцу и донесе нам неке квалитете које не можемо свуда наћи. Пре свега, поверење, реч коју смо изгубили у овим турбулентним временима, појам суштински битан не само у трговини, него у животу уопште.

  Задовољни купац:

    Горан Вуковић